28 de febrer 2010

L'Ànec, via Aresta Brucs

Aquesta setmana li toca a la Bea, que amb les bones temperatures que està fent, te ganes d'escalar.
La primera idea és anar a la via Lo Somni de St. Joan al Bisbe però després recordo haver vist que aquest mes han publicat les vies blaves a Desnivel, i no em fa gracia trobar-me a molta gent.
La següent opció és la GEDE al Sentinella però la Bea em recorda que durant els darrers 30 mesos tan sols ha fet cinc vies...tot i que sembla prou assequible del que es tracta és que la Bea gaudeixi.
Al final ens decidim per aquesta agradable grimpada al sol, que avui s'ha quedat tímidament amagat darrere d'uns núvols.

L'aproximació des de Can Maçana, on ens ha costat una barbaritat deixar el cotxe, que d'altre banda tampoc ha quedat gaire be. El camí el fem fins al refugi Vicenç Barbe i per la Canal Ample fins al Coll d'Agulles, durant el trajecte ens creuem amb més de 100 "individus" entre persones, nens, i una bona tanda de gossos (uns 25 en tot el dia).

El primer llarg és una grimpada molt senzilla que et deixa a una repisa. Només hi ha un parabolt molt nou i que no es veu fins que estàs a sobre, a set mts. de la reunió, però cap a la meitat del llarg es pot ficar un micro a una llastra que ens queda a la dreta.

Nosaltres muntem a un bolt i una reunió de dos espits amb cadena, a l'inici de la repisa. Caminem uns metres fins al següent llarg i muntem un altre de dos bolts. Aquí ens sobta veure una cabra mirant-se l'Ou de Colom, amb la gentada que volta per la zona i els gossos.

El segon llarg ja et fa escalar una mica, però no gaire. Comença una mica més dret amb bones presses per tombar-se als pocs metres i arribar al cim després d'un petit ressalt vertical de dos metres. Equipat amb cinc bolts.

Un cop al cim confirmo les meves sospites i veig com arriba una cordada al Bisbe per Lo somni de St. Joan, a més de les dues de la Sense Nom i el Ruben amb el seu "sogre" que han anat a fer la Cajoleta i la Salamandra.

La baixada es fa en un ràpel de 20 mts. cap al nord, fins a la canal que ens portarà a peu de via.

Una escalada senzilla però recomanable, que es pot combinar amb moltres altres per la zona.

Salut.

2 comentaris:

Mohawk ha dit...

Osti, aixi la via esta amb bolts?, quan la vaig fer no hi havia gairebe res...

A tibar-l1

Roque ha dit...

Es veien molt nous, han de ser de fa ben poc.

Una abraçada