21 de juny 2009

Torrent del forat de boixols

Després de passar una setmana força calorosa i davant la insistència d'en Ruben per anar a fer un barranc, decidim encetar la temporada i escollim un de senzill i divertit, més que res per remullar-nos una mica i no patir gaire.



Anem fins al poble de Boixols, al Pallars Jussà, i ens trobem amb dues possibilitats fer el torrent per l'esquerra del poble o un afluent per la dreta. Ens decidim pel de l'esquerra, sembla més divertit.

Baixem fins al riu i tot i no trobar un gran cabal n'hi ha prou per passar una bona estona. Al primer ressalt que trobem faig un ràpel per comprovar si es pot saltar i després de rumiar-s'ho una mica, en Ruben s'hi llança.

Al principi trobem l'aigua una mica freda però quan ens hi acostumem s'està prou bé. El segon i tercer ressalts els trobem en condicions i no ens ho pensem.

El següent d'important ens dona dues opcions, desgrimpar per on baixa l'aigua si el cabal ens ho permet o agafar el passamà a la dreta i fer un ràpel o un saltet, opció molt més divertida.

Passem per uns petits estrets molt macos i un tram obert amb algun saltet divertit. Fins trobar un ràpel previ al tram més maco de tot el torrent, un passamà a l'esquerra i un ràpel volat d'uns 15 mts. a dins d'una gran sala. Preciós aquest tram, llàstima que se'ns hagin acabat les bateries i no tingui imatges.

Després només cal anar baixant pel riu tranquil·lament fins arribar al pont on pots pujar al camí, fer un ràpel o el salt més gran de tot el recorregut (uns 8 mts.). Només tinc el moment previ al salt del Ruben ( perquè no teníem bateries) i no el se girar, així que ho sento.

Quan hem acabat ens hem trobat amb el Marc i la Sara, una gent molt maca que viuen a la casa que es veu des del pont, antic molí que estan restaurant per convertir de cara a l'any vinent en casa rural, el molí del pont, on segur que ens rebran amb unes cerveses i es podran passar uns dies en un entorn envejable. Molta sort.

I salut a tothom.

1 comentari:

ruben ha dit...

ultimament de barrank en barrank nonstop. daki poc per aixo toca ja trepar tu q si no.... fins haviat, salut.