31 de gener 2010

El Clot del Cargol

Diumenge la Bea em comenta que necessita fer alguna cosa. Pirineus ho descartem per la predicció i d'escalar em diu que ni parlar-ne, i més després de comentar-li el fred que vaig passar ahir. A la sortida s'apunten el Ruben i el Joan per anar on sigui i entre tots decidim anar al barranc del Clot del Cargol.

Deixem un cotxe al pàrquing del Vermell de Xincarró i l'altre a Can Maçana, prenem el camí del refugi Vicenç Barbé fins a uns 100 metres després de la Canal Ampla per desviar-nos a la dreta (fita) i baixar pel bosc buscant el llit de la canal fins a trobar els primers ressalts fàcils que ens deixen al primer ràpel, des d'una sabina, de 15 metres.

Un parell de ressalts més, un amb corda fixa i l'altre amb instal·lació de ràpel que no vam muntar perquè es destrepa be, i arribem al ràpel més llarg, de 42 mts. però que fem amb una corda de 60 amb destrepe fàcil. Atenció!!!.

A partir d'aquí el "barranquet" s'obre i es torna una mica més aeri, amb bones vistes de la cova de l'Arcada i els seus voltants..Tot seguit un ràpel de 15 mts, segons ressenya, que també fem destrepant be, i un altre de 22 des d'una sabina que si fem amb corda. Uns petits ressalts senzills i arribem al tram més maco del barranc, un ràpel d'uns 10 mts. que ens porta a l'interior d'una xemeneia on trobem un passamà i un parell de ràpels més fins a terra ( es pot fer en un de sol d'uns 45 mts.).

Arribem al sector de La Desdentegada del Vermell de Xincarró i seguim el camí cap a l'esquerra que passa pel costat de vies d'esportiva i ens porta fins al pàrquing.

Salut a tothom.

4 comentaris:

Mohawk ha dit...

Rooooque!, ja tenim un altre objectiu!!! :P

http://www.onaclimb.com/montsecroq/2010/xincarro_timbaler.gif

Roque ha dit...

Te bona pinta. Ja saps que m'apunto quan vulguis.

Una abraçada.

GRUP PIC DE L'INFERN ha dit...

Hola soc al joanet del grup pic de l'infern. Hey molt guapo al teu bloc i moltes gracies pels teus comentaris. Aquesta sortida pinta molt bè, penso que la fare molt aviat.
Un salut.

Roque ha dit...

Gracies Joanet, jo també vaig seguint el teu Blog.

Si necessites més info em pots escriure un correu, el tens al perfil del blog.

Records.