30 d’agost 2009

St. Llorenç de Munt, sector paret W del Cap de Mort

Aquesta setmana em truca en Mohawk per proposar-me una sortideta matinal a St. Llorenç. No sóc un gran amant de la zona, de fet, el darrer cop que vaig escalar per aquí em vaig lesionar per una pressa que se'm va trencar, però com fa ja uns anys que no sortim plegats, accepto encantat per la companyia.

El nostre destí és la paret Oest del Cap de Mort, on recentment ha reequipat algunes vies. Ens acompanyen la Bea i en Pau, que se'n van a fer una volta camí de la Mola.
Comencem ben a prop del cotxe, per la via Sopa de Patates V+, una mica "sobada" per estar tan a prop del però amb la roca acceptable.

D'aquí flanquegem i fem un segon llarg per la via Seconds Out ?. En Mohawk tenia entès que voltava pel 6c, però n'hi ha un parell de cantells trencats i la sortida és més difícil del previst, fa el que pot els dos primers bolts per seguir en lliure fins a la reunió. Em comenta que la roca no mata i jo ni em plantejo pujar per aquí.

Després anem a la via Tamango, amb un primer llarg (V+) de diedre i la roca que millora segons vas pujant (equipat amb bolts i un clau).
I un segon que comença amb uns metres verticals (V+), per suavitzar-se fins a la reunió. La roca molt bona tot i que m'he trobat la pols de taladro del recent reequipament. (dos bolts i reunió).

D'aquí dos ràpels fins a terra i en Mohawk prova i treu la veïna Districte Apatxe 6c, que li sembla més aviat 6b+ (recomanable entrar per la via Tamango). I jo, aprofitant la corda, faig la via Roquerols 6a i provo els passos difícils de la Districte Apache. Totes dues amb la roca...bona...si toques el que has de tocar.

Un sector molt a prop del cotxe per fer una sortida ràpida, però s'ha de dir que la roca no és la millor que podem trobar per la zona.

Salut.

2 comentaris:

Mohawk ha dit...

Roooooque!! Envia'm la foto de la Seconds Out, que mola :P :P

A tibar-li!

PD: Com van les pedres / galetes del Pau? :P :P

Roque ha dit...

Estoy en ello. T'envio les que poques que tinc.

Per ara no s'ha tornat a menjar cap pedra / galeta més. No li facis el mateix amb les caques d'ovella / olives, un altre dia.

Records i salut.

PD: Si no t'arriven, m'ho dius.