25 de juny 2011

Miranda de les Bohigues, via Montpart

Aprofitant aquests dies de festa per St. Joan torno a sortir a escalar amb l'Albertako, després de descartar algunes opcions ens decantem pel diedre que fa temps que veu quan anem a escalar per agulles, la Montpart.

L'aproximació de can Maçana cap al refugi fins a un camí que puja poc abans de la Canal del Cirerer i passa entre la Miranda i l'Aglà.

Un cop a peu de via descobreixo que " l'altre cop que la vaig fer ", només vaig encertar amb el tercer llarg i perquè és prou evident, vam fer el primer de la Gimpanautes, el segon de la Jumpin Jack Flash i el tercer per la Montpart ( segons el nou llibre d'agulles), però després de mirar algunes ressenyes no ho tinc clar del tot. Començo el primer llarg i de seguida veig que se m'escapa així que li deixo al meu company. Llarg vertical amb un pas desplomat a pocs metres de terre per seguir vertical i molt fi fins a la darrera assegurança, poc abans d'arribar a la reunió. Bona roca i equipat amb quatre bolts.
La veritat és que trobo molt més lògic començar uns metres més a la dreta d'on ho vam fer nosaltres. I més pensant en l'any en que es va obrir la via...

El segon llarg surt cap a l'esquerra de la bauma on es munta la reunió, vertical i amb molta pressa puja per un petit diedre-canal ben equipat fins al peu de l'evident darrer llarg. A tots dos ens sembla més senzill que l'anterior.

El tercer llarg és l'únic que ja havia fet. Puja pel marcat diedre alternant passos de placa i de diedre. Bastant vertical, ben equipat i amb un petit tram cap a la meitat del llarg més finet però que surt sense problemes en lliure

Una via clàssica i molt recomanable, però que em deixa amb el dubte de si vam fer el primer llarg pel lloc adient. I com no sempre amb la millor companyia.

Salut i una abraçada a tothom.

3 comentaris:

albertako ha dit...

Amigo cuanto as tardado en hacer la entrada, asa y tengo una deuda contigo!!

Roque ha dit...

Me ha costado un "poquito". Por la deuda no te preocupes lo arreglamos la próxima salida.

Records.

JAUME ORS ha dit...

Pedazo viote que tengo pendiente. Una forta abraçada !!!!