30 d’abril 2011

La Pastereta, via Viatge Apatxe

Aquest divendres, quan plego de la feina, em diuen que dissabte tinc festa així que no trigo gaire a trucar a l'Albertako que ja m'havia trucat mitja hora abans. Em diu que ha quedat amb el seu germà per anar a fer El Kraken, com aquesta via ja la vaig fer amb en Mohawk fa uns any (deuria de ser de les primeres repeticions) els hi proposo d'anar al costat a fer una via que vaig descobrir no fa gaire al blog d'en Gatsaule, Viatge Apatxe. No tenen cap problema, de fet, l'Albertako ja la tenia clitxada.

L'aproximació la fem pel Clot de la Mònica fins al peu de l' Havana Club i d'aquí cap a l'esquerra per la paret fins una canal que ens deixa davant d'un primer ressalt senzill que ens porta a peu de via.

El primer llarg el comença el Jose, ens trobem una placa una mica tombada en flanqueig ascendent cap a l'esquerra, ben equipada però "fineta" ( tots tres hi estem d'acord).

El segon és per l'Albertako, semblant a l'anterior en dificultat però més còmode per anar en línia recte. El pas més cabró ( coincideixo amb en Gatsaule) és al arribar a la reunió; brut, estrany i avui... mullat.

El tercer, teòricament és per a mi, però després de com m'he trobat en els llargs anteriors, me'l miro una mica...no gaire... i li deixo al Jose, que puja en un pis-pas. És el més senzill de tots, només té un pas una mica més fi al sortir de la reunió, després es deixa fer força be.

El darrer llarg és la guinda de la via, tot i que jo m'he arrossegat com he pogut. Mur vertical amb bons forats, el llarg fa una "s" buscant els punts més febles ( atenció al fregament de la corda) per acabar amb un petit desplom que l'Albertako es troba mullat, el Jose i jo ens adonem quan el sentim cridar i maleir... El tram més finet m'ha semblat a l'inici del llarg.

Una via força recomanable i més encara si es fa en bona companyia...avui amb un nou company que em sembla que li està trobant el puntet a això de pujar més de 30 metres.

Per baixar es pot rapelar la via o pujar fins al cim de la Pastereta i anar a buscar el camí de Sant Joan, nosaltres provem per una mena de camí que baixa cap a l'esquerra a l'alçada del segon ressalt de la carena, no gaire recomanable.

Molta salut a tothom.

4 comentaris:

jose ha dit...

Hola toni! ya era hora q hicieras una entrada jejeje llevo toda la semana mirando a ver quien de los dos la hacia, esta muy bien! por cierto soy jose. weno salud y hasta la proxima trepada, o cuando sea!!

albertako ha dit...

Que pasa amigo he estado un poco liado con estos temas informaticos que todavia tengo que pulir...
ves pensando algo para el dia 21 yo tambien voy mirando cosillas.

Roque ha dit...

Jose!!! Reconozco que me ha costado... la iba haciendo a ratitos. A ver si nos vemos en la próxima.
Un abrazo.

Amigo, aún no es seguro lo del 21 pero hay posibilidades.Vamos hablando.

JAUME ORS ha dit...

... cal aprofitar els dies de festa i si és escalant ... millor que millor i com no amb bona cmpanyia. Abraçades.