03 de gener 2010

Collserola: de Canyelles al Tibidabo

Per començar be l'any quedo amb l'Albertako per anar a escalar, i com sempre que passem per Collbató m'assenyala el Serrat dels Monjos decideixo anar a la via Picnic. Poc després s'apunta la Bea, que veient la ressenya i les fotos es veu capaç de pujar.

A primera hora del dematí ens truca l'Albertako, que no es troba gaire be i decideix no sortir... escollim una via més curta i ens seguim preparant... fins que la Bea treu el cap per la finestra i es troba un dia gris i fred, moment en que decideix que s'estima més anar a caminar.
Acabem sortint a fer una volta pel Collserola que, sense desmerèixer, encara te alguns llocs amb un encant especial.

Sortim davant de casa i prenem el camí de la font de Sta. Eulàlia fins a Can Rius i el Coll de la Ventosa, aquí agafem el camí del Forat del Vent, que passa pel Turó d'en Gras i per Can Ferrer fins al Turó d'en Fotjà al costat de la carretera de Cerdanyola i on les brases de Can Joanet fan que ens vingui una mica de gana. Seguim direcció Portell de Valldaura, creuem la carretera de Cerdanyola per un pont de fusta i a agafem el camí de les Aigües, que volteja el Turó del Trac i passa per sota del Turó de Valldaura en agradable passejada
Després seguim cap al Coll de l'Erola, passant abans pel Turó de St. Cebrià on trobem un Betlem molt maco i suposo que d'aquest any ( no crec que duri fins l'any vinent).

Aquí ja arribem a la carretera de la Rabassada i el pitjor tram del recorregut, la creuem ( expo) i seguim cap al Tibidabo per la carretera de Vallvidrera, deixant la de St. Cugat a la dreta i amb el nostre objectiu a la vista.

Un cop a dalt "gaudim" de la gentada del parc d'atraccions i fem una volta pel Temple Expiatori del Sagrat Cor, realment maco per ser una construcció de fa tant poc, després fem una ullada a l'impressionant panoràmica de Barcelona i marxem (sense adonar-nos) una mica agobiats per un parell de nois que estan massa a prop, després descobrim que li han obert la bossa a la Bea sense tenir temps d'agafar res... és increïble!!! la Bea encara està al·lucinant.
La tornada la fem pel mateix camí fins a casa i arribem ben cansats, sobretot el peu de la Bea i la veritat és que no m'extranya, comptant per sobre hem fet ben be entre 12 i 14 kms. d'anada més la tornada.

Salut i bon any a tothom.

2 comentaris:

albertako ha dit...

ei roque menos mal que aborte mision valla dia... valla plan en el tibidabo no puede uno pasear tranquilo

Roque ha dit...

Espero que estes mejor, no veas que manera de empezar el año.
Y lo del Tibidabo tiene cojones, después de pegarte el pateo que vengan dos....( ya te diré) y te intenten robar. Suerte que no pasó nada.

Recuerdos y salut.